През третия ден от новата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава разкъсана висока облачност, която около обед ще се вплътнява. През деня ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Температурите над Западна България ще се понижат и ще са между 10-12°С., но малко по-топло ще е над Северозападна и Южна България, с температури до 14-16°С.

Времето в София

През нощта срещу сряда ще преобладава разкъсана висока облачност. През деня ще преобладава разкъсана висока облачност, която около обед ще се вплътнява. Минималните температури ще бъдат между плюс 2°С и 3°С. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат до 10-12°С.

Времето по планините

По-значителна облачност се очаква над планините от Централна България. Очакват се и валежи от дъжд, а над 1800 метра – и от сняг. Ще духа силен северозападен вятър! Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са между 2°С , на 2000 метра – около минус 1-2° .

Времето по Черноморието:

Очакваме и повече слънчеви часове по Черноморието. Временни увеличения на облачността, но без валежи се очакват в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са 9° – 11°С

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
източник:meteobalkans
снимка:freepik

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *