Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.

Фестивалът няма конкурсен характер, а само развлекателен. Целта е социалната адаптация на хора от третата „сребърна“ възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на най-доброто от богатата песенна съкровищница на България. Това от своя страна спомага да се поддържат културните взаимоотношения между самодейните пенсионерски колективи от страната.

В два поредни дни на сцената ще се явят самодейни певчески и танцови състави както и индивидуални изпълнители от Бургас и страната. Те ще представят автентичен български фолклор, популярни естрадни, патриотични, стари градски песни и други.

Участие във фестивала са заявили 90 състава с над 1200 самодейци и 45 индивидуални изпълнители от цялата страна.

Осигурен е музикален съпровод за всички състави и индивидуални изпълнители от оркестъра на ансамбъл „Странджа“

Събитието ще се проведе в Културен дом НХК на 27-ми и 28-ми септември от 10.00 часа и за двата дни, в зала „Тончо Русев“.

На 28 септември от 18.00 часа ще се проведе гала концерт „Бургаски вечери“ с участието на най-атрактивните участници във фестивала.

Организатори са Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004 – Бургас“ .

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *