Вярвам, че двубоите между участниците в  ХVI Европейско полицейско първенство по джудо ще бъдат само на тепиха, а извън него – ще бъде сложено началото на дълготрайно приятелство и колегиални взаимоотношения. Нека надпреварата бъде честна и в дух на феърплей най-добрите да победят. С тези думи зам.-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров поздрави участниците в полицейските игри. Той пожела на атлетите и техните треньори състезание без травми и наранявания.
В своята история Спортната асоциация на МВР е организирала пет европейски първенства в отборни и индивидуални надпревари. Щастливи сме да предложим нашето гостоприемство, приятелство и възможности за домакинството и на първенството по джудо. Надявам се това събитие да повиши интереса на младите хора към спорта и активния начин на живот, каза в приветствието си председателят на Спортната асоциация Чавдар Атанасов. Желая на всички участници вълнуващо и честно съревнование на сила, дух, умения и качества, допълни още той.
Георгиус Дзадзакис, президент на Европейския полицейски спортен съюз благодари на Министерството на вътрешните работи и на град София за домакинството на спортното събитие.  Той даде висока оценка на работата на  Спортната асоциацията на вътрешното министерство за организирането на ХVI Европейско полицейско първенство по джудо.
На откриването на форума присъстваха още Андреас Рьонер, генерален секретар на Европейския полицейски спортен съюз, главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, ректорът на АМВР ст. комисар доц. д-р Иван Видолов и ст. комисар Стефан Иванов, зам.-директор на СДВР.
От днес до 17 юни град София ще бъде домакин на ХVI Европейско полицейско първенство по джудо. Двеста състезатели от България, Австрия, Белгия, Чехия, Гърция, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Унгария, Исландия, Румъния, Нидерландия, Словакия, Швейцария и Великобритания ще премерят сили и възможности на тепиха в зала „София“. Входът за зрителите ще бъде свободен.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...