Събитието се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура” и Фонд „Култура” на Община Бургас.

Стартът на фестивалната програма ще бъде даден на 16 ноември /сряда/ с три от предвидените събития – две изложби и премиера на книга. От 16.00 до 18.00 часа в Дружество на бургаските художници ще може да разгледате изложба „Избрано 2“. В нея са селектирани 28 произведения на български автори от архива на НСФА.

От 18.30 часа в Експозиционен център „Флора“, пак от 18.30 часа ще бъде представена и изложбата на проф. Росен Коларов – „Парчета самота“. Веднага след това, от 19.00 часа големият български фотограф Гаро Кешишян ще представи книгата си „От упор“. Книгата е автобиографична монография – фотоалбум и е съставена от Красимир Машев.

На 17 ноември /четвъртък/ в зала „Ал. Г. Коджакафалията”, Културен център „ Морско казино“ от 18.00 часа ще бъде подредена дебютната изложба на младия бургаски фотограф Радослав Свирецов в родния му град. Експозицията носи заглавието “Въздух и земя“.

*Д-р Росен Коларов е роден на през 1959 г. в София. Завършва стоматология и е лицево-челюстен хирург. Председател на Управителния съвет на SOS Детски селища в България до 2019 г. Занимава се с фотография от близо 40 години. Участвал е в повече от 80 български и международни изложби и е носител на множество награди. Негови фотографии са част от колекциите на Музея за пресфотография в Осло и на Музея за изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва. Автор е на 20 самостоятелни изложби, между които „Непожеланите“, показвана във Франция и Полша. Представяне с колекция в дом Витгенщайн във Виена.

Преподава фотография НБУ и СУ „Св. Климент Охридски“. Член е на фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на академията.

Тази книга е поредния фотографски албум със социална документална фотография след „Извън фокус“, „Лица, съдби, нрави“ и „25 мига от детството“.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *