Старт на фестивала ще бъде даден с участието на Яма Ндион и Фату Диало /Танцова компания „Дамбала“/ в концерта на Танцова школа „ДЮН“ на 28 юни от 19.30 часа в НХК.

Събитието ще завърши със спектакъла „Дълбока песен“, в който освен африканските артисти ще се включат и танцьори от компания „ДЮН“, група „Прегърнат облак“, Деян Петров „Dizzy Groves“ и всички участници в уъркшоповете.

Заключителният спектакъл ще бъде показан на 5 юли от 19.30 часа пред Експозиционен център „Флора“. В него ще бъдат вплетени мистични песни от България и Сенегал, както и уникалното изпълнение на Садибу Фол на екзотичния инструмент Кора, наричан „Сърцето на Африка“.

За участие в уъркшоповете желаещите могат да се запишат на: [email protected] или на тел.: 0898 912 545 – Петя Стойкова.

Дни на Африка в Бургас се реализира от Сдружение „Танц БГ“ с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“.

Програма

ДНИ НА АФРИКА В БУРГАС 2023

28 юни – 5 юли

– ДЖЕМБЕ УЪРКШОП с AHMADOU BAMBA и SADIBOU FALL /Senegal/

1 и 2 юни, 10.0011.00 ч. Младежки културен център – Бургас

3,4 и 5 юни, 18.00 – 19.00 ч., ФЛОРА Бургас

– УЪРКШОП АФРИКАНСКИ ТАНЦ с YAMA NDIONE и FATOU DIALO /Senegal/

1 и 2 юни, 11.0012.00 ч. Младежки културен център – Бургас

3,4 и 5 юни, 19.00 – 20.00 ч., ФЛОРА Бургас

– СПЕКТАКЪЛ “ДЪЛБОКА ПЕСЕН” с участието на африкански и български артисти /Yama Ndione, Fatou Dialo, Ahmadou Bamba, Sadibou Fall /Senegal/, Теодора Станчева, Асен Хайдутов /група “Прегърнат облак”/, Петя Стойкова, Велизар Груев /Танцова компания ДЮН/, Диян Петров Дицата /Dizzy Grooves/ и участниците в танцовите и перкусионни уъркшопове.

5 юни, 19.30 ч. ., ФЛОРА Бургас – Участието в уъркшоповете по ПЕРКУСИИ /Джембе/ и АФРИКАНСКИ ТАНЦИ се осъществява с предварително записване на: [email protected] или тел.: 0898912545 – Петя Стойкова.

Посещението на уъркшоповете се осъществява със заплащане на такса за участие – 70 лв. за целия период на провеждане /4 занятия и участие в заключителния спектакъл/, или 20 лв. за единично посещение.

За да участвате в ДЖЕМБЕ уъркшопа трябва да носите ударен инструмент – тарамбука, джембе. Не е необходимо инструментът да е професионален.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *