Малко преди да започне пълното преобразяване на съоръжението и целия район около него, там ще се проведе фестивал, част от големия проект „Подмлади града: Иновативни мерки в отговор на градските предизвикателства към качеството на живот и здравето на общността“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие. В часовете от 10 до 18 край залата ви очакват множество интересни събития:

* Сценични изяви – насладете се на изпълненията на детски състави и пенсионерски клубове.

* Спортни демонстрации.

* Базар на ръчно изработени продукти – разгледайте уникални изделия, създадени от местни творци.

* Творчески работилници – децата и юношите ще имат възможност да се включат в разнообразни занимания и да развият своите таланти.

Събитието е подходящо за цялото семейство и предлага множество възможности за забавление и социализация. Присъствието ви ще допринесе за създаването на по-силно чувство за принадлежност към общността, ще ви даде възможност да изразите своето мнение и да предложите свежи идеи за бъдещето на нашия град.

Очакваме ви с нетърпение!

За проекта:

Община Бургас е водещ партньор в проект „Подмлади града: Иновативни мерки в отговор на градските предизвикателствата към качеството на живот и здравето на общността“, съфинансиран със средства на Европейския фонд за регионално развитие от Европейската инициатива за градовете, насочена към финансиране на иновативни действия, фокусирани върху Новия европейски Баухаус.

Дейностите ще се фокусират върху спортна зала „Младост“ и околните пространства. Те включват:

* Цялостен ремонт на съоръжението и превръщането му в сграда с близко до нулево потребление на енергия. Той ще започне в края на лято 2024;

* Преосмисляне на вътрешния дизайн и създаване нови функционални пространства; прилагане на регенеративен ландшафтен дизайн, намаляващ ефекта на топлинния остров върху асфалтовия площад и парка на север от сградата;

* Изграждане на детска площадка с изцяло природосъобразни материали;

* Създаване на сензорни и терапевтични градини с билки и овощни дървета, които да възстановят и обогатят биоразнообразието на града, като превърнат мястото в местна ботаническа експозиция на открито.

Районът ще бъде шумоизолиран от близката транспортна артерия чрез засаждане на зелена стена от видове, абсорбиращи най-високото ниво на емисии, за да се осигури целенасочената успокояваща атмосфера. Ще се създаде възможност за социализация и предаване на занаяти от възрастното поколение към по-младите. Предвижда се широко обществено включване на деца и младежи, пенсионерски и с

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *