За шеста поредна година Общественият дарителски фонд – Област Бургас, Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие провеждат Седмица на Европа в детските градини.

Децата от трета и четвърта група на детските градини – „Светулка“ – Българово, „Коледарче“ – „Долно Езерово“, „Чайка“, „Раковина“, „Теменуга“ – с. Равнец, „Ален мак“ – кв. „Сарафово“ и „Златното ключе“ ще се запознаят с природните забележителности, песните, танците, героите от приказките и кухнята на една от европейските страни Литва, Естония, Малта, Швеция, Финландия, Германия и Франция. Учителите от тези градини са подготвили за малките си ученици презентации, в които по увлекателен начин ги запознават с държавите.

През Седмицата на Европа – от 18 до 22 юли, децата ще рисуват забележителности, ще драматизират приказки и разучават характерни за всяка страна танци, ще приготвят и опитват национални ястия. Родителите също с желание помагат дните на Седмицата да се превърнат в незабравимо преживяване за техните деца.

Рисунките на малките палавници от седемте детски градини могат да се видят във виртуалната изложба „Европа на белия лист”, която ще бъде поместена на сайта на ЦПЛР-Бургас на 1 август.

Общественият дарителски фонд – Област Бургас финансира всички дейности по време на Седмицата на Европа и заедно със съорганизаторите – Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие, е подготвил за всяка детска градина и малките художници грамоти, медали и награди.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *