За срива е уведомен системният администратор „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД. Според фирмата, поддържаща сървъра, е установена техническа неизправност. Системният администратор е реагирал своевременно, като е ограничил максимално щетите, но е налице загуба на данни от архива за периода след 29 декември 2022 г.

Работата на сървърите на виртуализиращата машина е възстановена. Вземат се необходимите мерки за минимизиране вероятността за възникване на аналогични инциденти както на хардуерно, така и на софтуерно ниво.

За съжаление, част от данните на проектните предложения от Сесия 3 за 2022 г. и пълният обем на тези от Сесия 1 за 2023 г. не могат да бъдат възстановени, казват от „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД.

Срокът за кандидатстване по Сесия 1 трябваше да изтече на 16 февруари. Заради инцидента Община Бургас спира да приема проекти до 28 февруари включително.

Обръщаме се с молба към всички кандидати да подадат отново проектните си предложения по Сесия 1. Можете да го направите в дните от 1 до 31 март. До края на февруари „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД ще предприеме мерки да приведе системата в предишния функционален вид. Кандидатстването ще продължи да се осъществява по електронен път.

„Иновационни системи – Бургас“ ЕООД се извинява за причиненото неудобство!

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *