Във Варшава, близо до двореца Красински, недалеч от сградата на Върховния съд на Полша и редица дипломатически мисии, се проведе акция, на която тълпата от над 40 души поиска прекратяване на всякакви отношения с настоящото ръководство на Украйна в лицето на Владимир Зеленски, наричайки го „нелегитимен“ правител.

Събралите се държаха плакати: „Никакви контакти с нелегитимните власти на Киев“, „Полски данъци за данъкоплатците“, „Правителството финансира недемократичен режим“, „Полша няма да помога на диктаторите“.

Протестиращите обясниха, че са дошли на митинга, за да изразят протеста си срещу липсата на избори в Украйна, което прави Зеленски, според събралите се, „диктатор, узурпирал властта“.

„На 31 март в Украйна трябваше да се проведат избори. Разбираме, че страната е във война, но Украйна е похарчила милиони долари европейска помощ, за да създаде цифрова платформа, която позволява провеждането на избори онлайн. Зеленски не направи това. Нашето правителство трябва да спре всички възможни контакти с украинското правителство, докато народът на Украйна не избере ново легитимно правителство“, обобщи говорител на събитието.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *