Жители на бургаския квартал Възраждане се възпротивиха на предложение за изграждане на многоетажен паркинг в квартала между бул. „Мария Луиза“ и улиците „Дебелт“, „Цар Самуил“ и „Пробуда“. Локацията е една от петте, които кметът на града Димитър Николов предложи в края на април чрез анкета и насърчи живущите там да гласуват в нея с цел да се намери решение на сериозния проблем с липсата на места за паркиране.Месец и половина по-късно несъгласни с предлагането на цитирания терен внесоха възражение в Общинския съвет на Бургас, заедно с подписка, към която са се присъединили 20 души, живеещи в блок №42 във Възраждане.

„Категорично възразяваме срещу каквото и да е инвестиционно намерение на Община Бургас, свързано с възможността да се изгради многоетажен паркинг до нашите етажни собствености, зазиждайки ни!“ – пишат в отвореното си писмо хората. Те признават, че проблем с паркирането има, но не смятат за удачно да има паркинг точно до техния блок.

„Споделяме загрижеността на общинската администрация, че заради рекордния брой автомобили, проблемът с паркирането в квартал Възраждане се задълбочава, но категорично сме против решението му да става чрез създаване на нов проблем, накърнявайки нашите човешки потребности от здравословна, комфортна, безопасна и достъпна жизнена среда“ – пишат те и допълват, че изграждане на какъвто и да е многоетажен паркинг до самите прозорци на домовете ни (…) на по-малко от пет-шест метра, ще влоши драстично околния въздух, който дишаме, и ще увеличи шумовото замърсяване до нива значително над тези, определени като отрицателни за човешкото здраве“.

Те призовават и Административната прокуратура в Бургас да се самосезира и провери документацията във връзка с издадените разрешения за строеж в гъсто застроения централен бургаски квартал.

източник:www.bnr.bg

 

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...