В зоопарка ви очаква най-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и има стойност като учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и много други.

На Велика събота (4 май) сутринта, ще бъде спазена традицията като бъдат боядисани яйца на екзотични птици. Посетителите ще могат да видят отблизо и да се запознаят с тънкостите на обагрянето на различните по размер и специфика яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус. Неговото боядисване е истинско предизвикателство.

В неделя (5 май), на връх Великден, по обяд, в присъствието на посетителите, гледачите ще раздадат на животните нормирано количество Великденски яйца. Забавленията и изненадите покрай Великден се очакват с голям интерес и от всички обитатели на зоопарка.

През празничните дни ще работят и всички контактни зони. Те са три на брой – капибари, комбинирана зона – алпаки, мини холандски козички, зайци, костенурка Сулката и виетнамски мини прасенца. В специално обособените места посетителите могат да общуват, да се снимат и да нахранят от ръка различни животни, които са свободно пуснати. В различните зони са подбрани животни, които са социални, дружелюбни, не са опасни и дори най-малките от гостите могат да се запознаят отблизо с тях. Това е чудесен начин хората и животните да общуват едни с други. Контактните зони са особено интересни и за най-малките, които искат да научат повече за животинския свят.

Зоопарк Бургас работи всеки ден от 08:00 до 20:00 часа.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *