Филмът „Майка” ще има специална прожекция в Културен дом НХК в Бургас. Интригуващият разказ за една българка, която превръща болката си в триумф на родителството, ще бъде представен на 3 февруари /петък/ от 18.30 часа. На срещата с публиката ще присъства режисьорът Зорница София и продуцентът Петър Минчев. Билети за прожекцията може да закупите от касата на НХК.

Фокусът на лентата е върху главната героиня Елена, която разбира, че не може да има деца. Тя е театрален режисьор, на 32 години. Опитва се да убеди по-възрастния си мъж, който е известен диригент, да остане в България, за да не спират с опитите да имат дете. Понеже не успява да промени решението му, тя създава нова театрална програма, която преобръща живота на сираците в Широкалъка. След като съпругът ѝ се връща, той променя мнението си и е вече готов да пробват инвитро, но тогава Елена получава предложение да се опита да реализира проект в Кения. Изпратена на друг континент и и зправена пред избора да преследва мечтата си да има свое собствено дете или да помогне на хилядите без родители, Елена достига до ново разбиране за това какво значи да си майка.

Зорница София е написала, режисирала и продуцирала 4 игралнии, 2 документални филма и 7 телевизионни сериала, театрално представление и опера. Първият ѝ филм „Мила от Марс“ (2004) печели 16 награди. Предпоследният ѝ филм – „Воевода“ (2017), вдъхновен от разказа на Николай Хайтов „Румена войвода”, в който тя изпълнява и главната роля, стартира на фестивалите Шанхай и Москва, а у дома беше боксофис хит с близо 100 000 зрители в кината.

.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *