Лоши новини от Дания: Вече сме в списъка им на рисковите държави

На датските туристи се препоръчва да не предприемат пътувания в страната ни, а местните медии отбелязват, че летовниците явно трябва да забравят за любимите си курорти Слънчев бряг и Златни пясъци. Тези, които в момента са в България могат да завършат почивката си, но трябва да следят и спазват всички мерки за безопасност. При завръщането си в Дания летовниците ще трябва да си направят и тест за коронавирус. Задължителна карантина на този етап не се препоръчва. Интересна подробност е, че датските туристи, които се връщат от испанския регион Арагон, също трябва да си направят тест за коронавирус. В същото време страната остава в безопасния жълт списък, макар че и в Испания се наблюдава сериозен ръст на новите случаи на зараза. Насоките на датското външно министерство се актуализират всяка седмица, като се преценява местният процент на зараза. На датчаните се препоръчва да пътуват спокойно в държави, в които на седмица има по-малко от 30 нови случая на 100 000 души население.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 334
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

  • 22 Окт 2021
  • 232
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

  • 22 Окт 2021
  • 249
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

  • 22 Окт 2021
  • 239
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

  • 21 Окт 2021
  • 332
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.