Нов голям протест под надслов "Второ велико народно въстание"

От рано сутринта площад "Независимост" е пълен с полицаи. Те са наредени през метър по протежението на сградата на Народното събрание, бившият партиен дом. Входът за депутати е добре уплътнен от представители на жандармерията и техните камионетки, предаде БГНЕС. Подлезът на Ларгото е затворен. Полицията извършва проверки на преминаващите и идващите към площада. Към 7.30 часа в "Триъгълника на властта" имаше само неколцина протестиращи и търговци на знамена и вувузели. По земята са налепени стикери със символи на "Велико Народно въстание II". Исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на кабинета "Борисов" 3, както и на главния прокурор Иван Гешев. Органите на реда са подготвили КПП-та за влизане на предстоящия протест в целия район на площад "Независимост". Полицията ще проверява чанти и раници за забранени предмети и пиротехника. Няма да се допускат хора в нетрезво състояние. От СДВР очакват три големи протеста. Два от тях имат разрешителни, а един се организара в социалните мрежи. От полицията призоваха хората да не се поддават на провокации. Вчерашният 63-и ден на протести премина без напрежение. Отново имаше прожекции на избрани изказвания на премиера Борисов върху фасадата на бившия партиен дом. Организаторите призоваха демонстрациите днес да бъдат мирни, но дадоха и съвети на хората как да се предпазят от лютив спрей и обгазяване. Призоваха също да няма шествие към Орлов мост. Въпреки това група демонстранти затвориха движението за кратко. Източник: Vesti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие

  • 29 Апр 2024
  • 2
Народният певец и пазител на българския фолклор Илия Луков ще изнесе концерт в Поморие по повод патронния празник на града на 06.05.2024 г.

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 73
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 69
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 104
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.