Стартира мащабен социален проект "Независими" на плувен клуб "Бриз"

Плувен клуб "Бриз" разширява социалната си дейност. През изминалата седмица бе даден успешен старт на проекта "Независими". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Главната цел на проекта е да се разшири обхватът на дейностите, които бургаският плувен клуб провежда самостоятелно в последните години, а именно - информационни кампании, обучения и други дейности. Основната идея е с тях да се увеличат инициативите за подобряване здравето и физическа активност. Проектът "Независими" е провокиран от задълбочаващите се негативни тенденции, свързани със здравословното състояние на младежите на възраст 15-29 години, които включват различни форми на зависимости- наркотици, тютюнопушене, алкохол, интернет и други. ПК „БРИЗ“ вече проведе две събития, в рамките на проекта „Независими“.Успешно приключи обучителната седмица, която включваше модули за подпомагане изграждането на младежки лидери и за усъвършенстването на уменията на младежи за превенция и справяне с различните негативни зависимости. При огромен интерес премина обучението за младежки лидери на ПК"Бриз". "Независими, свободни и отговорни". То включваше ролеви игри, спортни занимания и практикуване на физическа активност, учене чрез преживяване, дискусионни форуми, практически задачи, дейности на открито, свързани със спорт и спортни занимания, презентационни техники. Акцентът бе обучение, което да развива умения за разпознаване на зависимостите и възможностите за повишаване на здравословното състояние и минимизиране на рисковите фактори като социална изолираност, семейни проблеми, наличие на стрес/депресия/,чувство за изолация, рискова среда, неравно положение и липса на възможност за интеграция. Проведена бе и кръгла маса на тема "Младежите и зависимостите и ролята на спорта/физическата активност в изграждане на социално-отговорно поведение". На нея бяха дискутирани новите негативни тенденции, свързани с работата с младежи, рискови фактори при зависимости, вследствие на пандемията от КОВИД-19. Обсъдени бяха и нови мерки и стратегии за работа с млади хора. В дейността се включиха младежи, младежки експерти и спортни педагози, които имаха желание да подобрят и надградят своите компетенции и умения за достигане и работа с деца и младежи. Обучението и кръглата маса преминаха при стриктно спазване на изискванията на здравните власти, във връзка с КОВИД-19. Двете събития се проведоха в рамките на Проект "Независими" на ПК "Бриз"-Бургас с вх.номер : 09-00-275/27.01.2021, НПИМД-Н3-Т2-030/2021, дог.25-00-27/19.03.2021 и се осъществява с финансовата подкрепа на ММС по НПИМД по чл.10А, ЗХ.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КАЗАНЛЪШКАТА ГАРА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЦЕНА НА КОНЦЕРТ

  • 29 Апр 2024
  • 79
Традиционно на железопътните гари виждаме вечно бързащи, вечно чакащи хора, потънали във вихрушката на ежедневието.

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 71
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 75
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

  • 29 Апр 2024
  • 74
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена.