Площадка по безопасност на движението по пътищата бе открита в ОУ Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

Площадка за интерактивно обучение по безопасност на движението по пътищата бе открита в ОУ Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево. Съоръжението е изградено в двора на училището, до спортния комплекс. Финансирането на проекта е по Национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“, като училището участва и със собствени средства. Площадката е с размери 11 на 6 метра, с подходяща маркировка, обособени са няколко кръстовища. В рамките на проекта са закупени светофари, пътни знаци, велосипед с предпазни каски, програмируем учебен робот, сигнални жилетки, конуси, табла за обучение, симулативни очила и друго оборудване. То ще се ползва за обучението по БДП за редовните учебни занятия и заниманията по интереси. Учителите са категорични, че благодарение на интерактивната открита площадка и обучителните материали занятията за учениците ще бъдат по-интересни и достъпни. Първите уроци вече започнаха под ръководството на класните ръководители. Учениците имаха въмножност нагледно да се запознаят с пътните знаци и основните правила за движение. Интерес предизвикаха и симулативните очила, които показват как шофьора "вижда" през деня и нощта, ако е употребил алкохол.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 54
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 50
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 100
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 101
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.