Внимание: Нова измама от името на „Български пощи“

В много от имейлите и SMS фигурира информация за контакт с „Български пощи“ ЕАД. В съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се посочва произволен номер / и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др., като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др. В други съобщения се иска от клиентите да изпратят копие на документ за самоличност, снимка и др. Разпространява се и измамна схема от името на дружеството с цел събиране на чувствителни лични данни. Рекламното съобщение гласи, че на лотария на символични цени се разиграват стоки от недоставени пратки на клиенти на Български пощи. Съобщенията се изпращат на български или чужди езици. В някои от случаите като подател на имейлите и SMS се копира името на Български пощи и електронния информационен адрес на Български пощи Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , който е предназначен само за получаване на имейли. Български пощи не изпраща имейли от адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Моля клиентите да имат предвид, че не могат да получават автентични съобщения от този имейл адрес. Фалшиви SMS съобщение се изпращат от телефонни номера на реални абонати на мобилни оператори. Български пощи нямат отношение към измамата. Препратка в някои съобщения води до копие на сайта на Български пощи, където клиентът се приканва да попълни лични данни. Български пощи обръщат внимание, че адресът на официалния сайт на дружеството е www.bgpost.bg . Адреси като www.bgpost.org и всякакви други са измамни. „Български пощи“ ЕАД информират, че не изпращат тези съобщения, не провеждат анкети, лотарии с недоставени стоки или игри, не раздават награди, не изискват по имейл или SMS заплащане on-line на такси за доставка или освобождаване от митница и при никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, такса за тази доставка, както и изпращане на копия на документи за самоличност и снимки по електронна поща. Дължими цени към Български пощи и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите. Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват. www.bgpost.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 680
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 628
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 628
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 909
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 880
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.