Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове, ограничения по магистрала Тракия

Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за движението на българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 6:00 часа. На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“ и „Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. От 9:00 до 19:00 часа до 27 март включително временно ще бъде преустановено преминаването на товарни моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона през ГКПП „Дуранкулак" на вход и на изход от страната. Преминаването се преустановява поради извършването на строително-ремонтни дейности по международен път I-9 на територията на Румъния в непосредствена близост до граничния пункт. На границата с Гърция движението е интензивно на ГКПП „Кулата“ на изход за товарни автомобили. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили. На границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, предупредиха от „Гранична полиция“. На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Движението за област Бургас е със следните ограничения: Движението в участъка от км 346+400 до км 349+000 в посока София се осъществява с повишено внимание по активната и изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Аварийната лента е ограничена. Скоростта е ограничена на 70 км/ч. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 31.12.2024 г.; Движението в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на гр. Поморие от км 222+849 до км 225+522 се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете ново изградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Движението се регулира от пътни знаци. Срок до 31.03.2024 г.; Движението на пътен възел „Българово“ в посока София се осъществява с повишено внимание поради извършване на аварийни-възстановителни дейности на фуги на съоръжението при км 351+040. Движението се осъществява през изхода и входа на самия пътен възел, като е ограничено движението по директното магистрално трасе на пътения възел. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 02.04.2024 г.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 552
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 514
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 515
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 799
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 768
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.