ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ МЕСЕЦ 14 ОБВИНЯЕМИ СА С НАЛОЖЕНИ НАКАЗАНИЯ ПО ДЕЛА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ВИДИН ЗА ОПИТ ЗА НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Сред обвиняемите за опит за незаконно преминаване на границата на България са предимно граждани на Сирия и едно лице от Руската федерация. Шестима обвиняеми са се признали за виновни за направените от тях опити да излязат през границата на България без разрешение на органите на властта и са сключили споразумения с прокуратурата. Всички те са били задържани на местопрестъплението от граничните служители. След приключени действия по разследване Районна прокуратура – Видин предаде на съд 18-годишен ученик от столицата. На 10.02.2024 г. в района на с. Цар Петрово, област Видин, той превозвал 17 мигранти от Сирия с лек автомобил. Двама от тях нямали право да навлизат в 30-километровата гранична зона, тъй като са били в производство по закрила. Другите, сред които имало и малолетни, са се намирали на територията на България незаконно. Превозването на чужденците се извършвало по начин, опасен за пътниците, и с цел имотна облага в размер на 4 000 лева. В рамките на същия период Районна прокуратура – Видин постигна 14 осъдителни присъди за лица, привлечени към наказателна отговорност за опити за незаконно преминаване през границата на страната.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 573
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 534
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 534
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 818
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 788
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.