На 1 юли се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“

На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“. С възстановяването на трафика в платното за София завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения. Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март и строителите от „Автомагистрали“ ЕАД работиха изключително мобилизирано, за да завършат работата си в определения срок. По време на извънредното положение предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата. В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас. Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи. източник: КРОСС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 798
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 688
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 689
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 970
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 940
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.