В петък от 18 часа откриват бургаския Фестивал на пясъчните скулптури – тогава и в събота входът е свободен

За доброто ви настроение в петъчната вечер ще се погрижат децата от вокално студио "Сезони" - с ръководител Кина Христова, и Бургаският духов оркестър - с диригент Анастас Камиларов. Темата на фестивала тази година е доказано най-интересната за малки и големи - приказни и филмови герои. 12 творци изработиха от пясък 14 композиции. Всичките са българи, половината бургазлии. Община Бургас много се гордее, че с фестивала създаде родна школа в това изкуство и нашите скулптори са точно толкова добри, колкото чуждестранните, а понякога и по-добри. Ето имената на авторите и темите на техните произведения: Атанас Стоянов - Ну погоди; Даниел Кънчев - Семейство Адамс; Добрин Вътев - Трансформърс роботи; Огнян Петков - Рапунцел; Петър Петров - Маша и мечока; Ани и Георги Златев - Годзила, Кинг Конг, Книга за джунглата; Калоян Тодоров - Улица Сезам; Калин Диловски - Облачно с кюфтета; Гълъбин Христов - Сам вкъщи 2; Владо Веселинов - Алиса в страната на чудесата; Радко Вълчев - Как да си дресираш дракон. Мястото е същото - парк "Езеро", до конната база. Работното време ще е без почивен ден от 9:00 до 21:00 ч. Предварително са известни цените за посещение: - Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно положение - безплатно; - Деца 7-18 год. - 1,5 лв.; - Пенсионери - 1,5 лв.; - Група над 10 човека - 2,5 лв.; - Нормален билет - 3,5 лв.; - 2 възрастни + дете над 7-год. - 7 лв.; - 2 възрастни + 2 деца над 7-год. - 8,5 лв.; - 2 възрастни + 3 деца над 7-год. - 10 лв. Фестивалът на пясъчните скулптури ще работи с клиенти до края на септември, а при хубаво време и още седмица-две, за да могат да го разгледат и късните туристи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 137
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 126
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 137
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 130
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 134
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.