Първата зарядна станция за електромобили в ж.к. Меден рудник е вече факт

Първата зарядна станция за електромобили в ж.к. Меден рудник е вече факт, видя репортер на Флагман.бг. Тя се намира на лесно и достъпно място в началото на комплекса зона А – срещу бензиностанция „Петрол“ и до Пералня „Белина Еко“. До станцията има автосервиз, бензиностанция, паркинг и пансион за гости, което я прави много удобна за пътуващи през града или за живущите собственици на елекромобили в комплекса. Мястото е много удобно и комуникативно за всички, които пътуват с автомобилите си в района на ж.к. Меден Рудник и преминаващи през Бургас. Инициатор на това нововъведение в най-големият жилищен комплекс в Бургас „Белина Еко“. Поставянето и поддръжката на станцията е изцяло финансирана от фирмата и има за цел да стимулира развитието на комплекса в посока към по-екологичен начин на живот. „Изграждането на повече зарядни станции за електромобили, дава повече възможности за закупуването и ползването на такива, което е хубав фактор за живота Ни в една по-чиста и здрава природна среда“, категорични са от „Белина Еко“. Максималната зарядна мощност на станцията е 22kW, а конкретно за електромобилите това означава, че според капацитета на батерията им, зареждането от 10% до 100% може да отнеме между 2 и 6 часа максимално до пълен заряд на батерията. Цената за зареждането е 0.30 лв. за 1 kW, която е много ниска в сравнение с другите платени станции в град Бургас. В тази станция могат да се зареждат всякакви електрически автомобили, защото тя разполага и с вграден кабел, какъвто в повечето обекти нямат до момента . Целта на изграждането на това място е да се стимулират собствениците на електромобили да пътуват през Бургас и Южното Черноморие спокойни, че ще могат да достигнат спокойно до местоназначението си без да чакат на безкрайни опашки и липса на зарядни станции. Зарядната станция е включена в Приложението PLUGSHARE, където всеки потребител с мобилното си устройство може да стигне до станцията, да проследи статуса й за заетост и възможност за зареждане , както и да остави мнение за услугата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 370
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 347
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 361
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 378
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 299
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.