Намерение: Да се обособят детски кътове в ремонтирания дом на НХК

  • 23 Ное 2020
Идеята може да се осъществи чрез проект „Детски кътове“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Община Бургас разполага с подходящи две свързани с общ коридор помещения, които се намират на първия етаж в северното крило на новоремонтираната сграда на Културен дом на НХК. В непосредствена близост до тях има санитарни възли и асансьор. Настилката в помещенията е в добро състояние, налични са подходяща осветеност, вентилация и отопление. Намеренията са да се обособят две зони – за деца до 7 и до 12 г. За реализация на проектните дейности е предвидено да се включат 35 деца и ученици, за които да бъдат назначени 6 безработни лица с подходящо образование за период от 12 месеца. Съгласно изискванията за кандидатстване по процедурата максималния размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки конкретен проект е до 150 000 лева, като не се изисква съфинансиране от кандидатите. Крайният срок за кандидатстване е 15.12.2020 г. Затова предложението, входирано от кмета, ще бъде разгледано на предстоящата общинска сесия. Дейностите по процедурата са насочени към създаване и оборудване на детски кътове, в които да се предоставят почасови грижи за деца на възраст до 12 години Помещенията ще бъдат разделени на възрастови групи (до 3 г. и от 3 до 12 г.), съгласно което ще се обособят отделни зони със съответните за нея занимания и пособия за игра. Предвижда се по проекта да бъдат наети безработни лица с подходящо образование, които да осъществяват грижи за децата почасово. Лицата, които не притежават образователна степен или професионална квалификация в сферата на образованието, социалните услуги за деца и здравеопазването следва задължително да бъдат включени в обучение за придобиване на съответната степен. Те могат да бъдат наети на пълен или непълен работен ден, в съответствие с броя на децата, за които полагат грижи. Минималният брой деца, за което всяко ангажирано лице следва за полага грижи е пет. Съгласно условията за кандидатстване всяко проектно предложение трябва да предоставя грижи за минимум 15 деца. Целта е да се предоставят възможности за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на работниците и служителите, осигурявайки кътове за деца на работното място Това от своя страна ще спомогне за превенция на отсъствието от работа, допринасяйки за улесняване достъпа до заетост за работещите родители. Чрез създаването на предпоставки за съчетаване на семейния с професионалния живот, от една страна се цели запазване равнището на трудовата и икономическа активност на родителите, а от друга се запазване качеството на работната сила и производителността на труда, използвайки пълния потенциал на развиващия се трудов пазар.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 818
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 702
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 703
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 983
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 954
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.