« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учениците от ОУ „Найден Геров“ приключиха успешно европейски проект

Учениците от ОУ „Найден Геров“ приключиха успешно международен проект за опазването на културното наследство на Европа. Заедно със свои връстници от Португалия, Чехия, Италия, Гърция и Румъния близо три години те бяха част от проекта „Опазване на културното наследство и ценностите на Европа“ (ACHIVE +).

Чрез участието ни в ACHIVE+ си поставихме за цел да развием социалните и междукултурните компетенции, свързани с историята и културното наследство, както и на компетентностите по английски език и информационни технологии на нашите ученици, каза Диляна Михайлова, учител по география и участник в проекта. Постигнахме целите си в сътрудничество с всички партньорски училища, допълни още тя. Според участниците в проекта методите и техниките на работа са били интересни и иновативни за ученици и учители. Децата са били мотивирани и ангажирани с изпълнението на различни съвместни дейности със свои съученици от европейски училища.

В рамките на проекта всички прояви на учениците от ОУ „Найден Геров“ бяха насочени към децата и младите хора, които имат задължението да пазят културно наследство за следващите поколения. Акцентът бе поставен върху образователната стойност на културното наследство и върху неговия принос за устойчивото икономическо и социално развитие. Чрез участието си в различните международни мероприятия от проекта децата се насърчиха да търсят интелигентни начини за опазване, управление и нов поглед върху наследството на Европа. Целта хората да се доближат до своето културно наследство и да се чувстват по-съпричастни към него, мисля че беше постигната, каза още Михайлова.

Ние, учителите и учениците от ОУ "Найден Геров" сме изключително горди и се радваме, че имахме възможността да работим по проект ACHIEVE +. Знанията, опитът и уменията, които придобихме, са сигурен знак, че ще оставим културното наследство на Европа в добри ръце, допълни в заключение Диляна Михайлова.

На финала на проекта всички участници получиха подарък- сувенир. Ръководството на училището в лицето на директора Лазар Налбантов и заместник- директора Рени Станилова изказаха благодарности на всички ученици за положените усилия.

Проектът на Еразъм + „Опазване на културното наследство и ценностите на Европа“ бе финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси; Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“, с водеща организация Португалия, Фелгуераш. Партньорската организация от българска страна бе ОУ „Найден Геров“. Проектът се изпълни за 24 месеца, като крайният срок бе 31.08.2020 г. Той бе удължен с една година заради епидемиологичната обстановка в България и Европа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Завърши ремонтът на отводнителния канал от яз. “Чернила“ до включването му в река Огоста, съобщи

  • 04 Май 2024
  • 378
Завърши ремонтът на отводнителния канал от яз. “Чернила“ до включването му в река Огоста, съобщи кметът Златко Живков.

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ФЕСТИВАЛА НА КРАСОТАТА “ЦАРИЦА РОЗА”

  • 04 Май 2024
  • 363
На 14.05, от 19:00 в Дом на културата “Арсенал” ще се проведе конкурса за избор на “Царица Роза” 2024 година.

Ямбол посреща Великден с три уникални триметрови яйца, изработени от хиляди цветя

  • 04 Май 2024
  • 414
В навечерието на Великден, централната градска част на Ямбол е празнично украсена.

ВАНДАЛИ УНИЩОЖИХА ДЕТСКА ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА В ГРАДСКАТА ГРАДИНА НА ПЛЕВЕН

  • 04 Май 2024
  • 295
Вандали са унищожили напълно детската великденска украса в Градската градина на Плевен.

Париж открива огромен басейн за съхранение на вода, за да почисти река Сена за Олимпийските игри

  • 04 Май 2024
  • 351
Френски официални лица откриха в четвъртък огромен басейн за съхранение на вода, предназначен да помогне за почистването на река Сена, определен да бъде място за маратонско плуване на Игрите в Париж и плувен етап от олимпийския и параолимпийския триатлон.