Кметът поздравява бургаските музейни работници по случай професионалния им празник

  • 18 Май 2021
"На този ден е добре да си спомним, че музеят е храм на духовността, а работещите в него – пазители на културната идентичност и уникално наследство на всеки народ. Затова изказвам своите благодарности към вас – музейните специалисти, които винаги като войници сте на своя пост, за да изучавате, съхранявате, опазвате и популяризирате богатата ни история пред света. Благодаря ви! Защото музейното пространство не е просто спомен за отминали времена, това е място, което възпитава младото поколение на любов към историята, културата и традициите на нашия народ, един разказ, който чрез различни артефакти проследява и онагледява развитието на българското общество през вековете до наши дни. Този ден е признание за вашата работа и отдаденост, защото професията на музейния специалист е преди всичко кауза, показваща приноса на България в историята на европейската и световна култура. Пожелавам ви да сте здрави и да продължавате с присъщия Ви професионализъм да обогатявате фонда и укрепвате ролята на музейното дело в града. Благодаря Ви от свое име и от името на бургаската общественост за желанието и волята, с които развивате и поддържате нашия просветен дух и култура. Честит празник!" Димитър Николов Кмет на Община Бургас

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 25
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 33
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 76
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 84
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 80
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.