Келтски игри в бургаската библиотека

Ако сте любопитни да разберете как се посреща Келтската нова година и да участвате в келтските игри „Мързеливата пръчка“ и „Царевична дупка“, заповядайте в двора на Библиотеката на 31 октомври в 10.00 часа. Тогава ще имате възможност да чуете и приказна история, наречена „Леприконът“. Предвидена е и келтска работилница, на която ще можете да се научите да рисувате популярните келтски символи или да направите домашен амулет - паршел. В програмата са включени и словесни игри, с интересни въпроси. Келтските традиции са живи на много места в Европа и по света. Според тях на 31 октомври, след стъмняване, за келтските народи започвала Нова година. Идеята на организаторите от Сдружение „Ценности“ – Бургас и Сдружение „Келтско наследство“ е да запознаят повече хора с тези интересни традиции. Събитието се реализира със съдействието на Община Бургас и Регионална библиотека „П. К. Яворов“ – Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

  • 29 Апр 2024
  • 38
Към 31 декември 2023 г. населението на България е 6 445 481 души, което представлява 1,4 на сто от населението на Европейския съюз (ЕС), показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за миналата година.

Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие

  • 29 Апр 2024
  • 41
Народният певец и пазител на българския фолклор Илия Луков ще изнесе концерт в Поморие по повод патронния празник на града на 06.05.2024 г.

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 87
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 80
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".