Традиционното третомартенско авто-мото шествие се проведе в Бургас

За пета поредна година се проведе Традиционното третомартенско авто-мото шествие в Бургас . Българовското шествие стартира от Морска гара ,премина през града под полицейски ескорт и се придвижи в посока град Българово, през „Ветрен“. Тази година мотористи на Морска гара, преди да дойде основната група, не бяха допускани. С много настроение под звуците на странджанска музика, с красиви носии и българското знаме бе поставено началото на шествието от Морската гара в Бургас.  Горди българи сме, непреклонни, непоколебими, непобедими, потомци на силни и смели родове Нека да не си  забравяме историята и нека да не се делим. Да запазим паметта на нашите освободители, да не се  пренаписва историята - казаха участниците. В мото - шествието се включиха всички членове на бургаските мото клубове, свободни мотоциклетисти от града и областта и всички, които искаха да отдадат почит към загиналите за нашата Свобода. В град Българово, с кратък поздрав, шествието бе посрещнати от странджанските джура гайди и тъпани. На площада в Българово, за няколко секунди, наредени всички мотористи, участници в шествието почетОХА зверски изкланите българи с рева на МОТОРИТЕ си“След пристигането в Българово се образува И ТРАДИЦИОННОТО пешеходно шествие, отново под звуците на Странджа, към храм „Св. Атанасий“, за полагане на цветя и венци.Организаторите както всяка година стриктно следваха правилата за безопасност с оглед масовото мероприятие е и осигуриха редът, дисциплината и правилата по време на придвижването в колона. На събитието не се допускат партийни или противопартийни лозунги и знамена.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 47
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 44
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 100
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 101
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.