Моноспектакълът с три номинации „ИКАР” – „Ива е онлайн” идва в Бургас на 16 март

След успеха на представлението „Приятно ми е, Ива!“, удостоен с множество награди, актрисата Ива Тодорова и режисьорът Стоян Радев отправят към публиката нова покана за среща. Зрителите в Бургас ще имат удоволствието да се посмеят с премиерния моноспектакъл „Ива е онлайн“ на 16 март, сряда, от 19 часа в Културният дом на НХК. Авторският спектакъл на Ива Тодорова е номиниран от Съюза на артистите в трите най-важни категории на театралните награди „ИКАР“ 2022 - за главна женска роля, за текст и за режисурата на Стоян Радев. Героинята отново е сама на сцената, в свят, изпълнен с истории, спомени, трагични и комични ситуации. Дигитален и реален свят, от който зрителят не желае да си тръгва, защото го усеща уютен, абсурден или взривно смешен като собствения си живот. „Аз пиша трагедии, а хората се смеят . Интернета само ни дава. Всичко ни дава. Нищо не ни отнема. Освен живота“ - казва Ива в едно интервю. Нейните спектакли не могат да се разказват, това са представления за всичко. Този път темата е любовта, но дали любовта може да бъде тема на представление, дали отново остава недосегаем, необясним светлинен миг, или е непрестанна ежедневна грижа за другия, себе си и света? Героинята е същата, но тук тя се разкрива в нова светлина. Светлината, която излъчва екрана на един лаптоп. И без значение дали сте гледали първата й пиеса, вие ще попаднете в нейните истории, толкова близки до всеки един от нас, но и толкова лични, толкова различни... толкова Ивини! Тя ще ви разкаже... Не, няма да ви казваме какво ще разкаже! Ще видите. Можем само да ви кажем, че Ива и тук е смешна и тъжна, че има несравним усет за музиката на думите, своите и тези на хората, които обитават душата ѝ. А историите на моменти потъват в сянка, а в други – блестят с хумор и лиризъм. „Ива е онлайн“ е спектакъл свързан с новите технологии, но също и пиеса за останалите бъркотии в живота на човека. Една пиеса, изпълнена с любов. Онлайн. На сцената! Билетите на каса на Часовника.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 127
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 116
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 128
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 120
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 129
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.