Договор за сътрудничество подписаха НСА и Спортно училище "Юрий Гагарин"

Ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Николай Изов и директорът на бургаското спортно училище "Юрий Гагарин" Янчо Стойчев подписаха договор за сътрудничество за осъществяване на учебно-методически дейности и споделяне на ресурси в областта на спортната, учебната и научната дейност. Дългосрочните задачи, които си поставят за реализиране двете страни, са обмен на нови форми за преподаване на учебни дисциплини в областта на физическото възпитание, спорта, спортната анимация, управлението на спортни дейности и туризма. Общи екипи ще разработват научно-изследователски проекти, ще се провеждат съвместни обучителни събития, лагери, конференции, ще предоставя взаимен достъп до материално-техническата си база. Преподаватели от Спортната академия ще се срещнат с кандидат-студенти от бургаското училище за разговори и дискусии, относно професионалната им ориентация. В присъствието на ръководния състав на НСА, проф. Изов използва случая, за да поздрави лично Янчо Стойчев за встъпването му в длъжност директор на бургаското спортно училище, което е едно от най-успешните в страната. "Радостен съм, че стигнахме до този момент, всички съвместни инициативи, които сме имали във времето с г-н Стойчев, като наш възпитаник, са били сполучливи. Вярвам, че ще продължим все така успешно и в бъдеще", допълни проф. Николай Изов. "От името на всички наши възпитаници, треньори и преподаватели от Спортно училище "Юрий Гагарин" и лично от мое име искам да благодаря на професор Изов за доверието. Сигурен съм, че ще го оправдаем и заедно ще постигнем още по-големи върхове. Ние, спортистите сме като едно семейство. Винаги съм разчитал на НСА, помагаме си взаимно. Другото послание на този договор е, че всички трябва да сме обединени , като народ и нация, за да постигаме целите си", заяви Янчо Стойчев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 106
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 107
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 107
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 108
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 119
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.