Предлагат нови правила за финансиране на неправителствените организации

Причината за приемане на новите правила е свързана с актуализиране на начина за предоставяне на средства от общинския бюджет за финансиране на юридически лица с нестопанска цел. Целта е това да доведе до кратки срокове за провеждане на процедурата и най-вече повишаване на ефективността, контрола и отчетността при финансирането на неправителствени организации. Със средствата, които отпуска Община Бургас на тези организации, ще се подпомагат дейности, които имат нестопански характер. В наредбата ясно са формулирани срокът за кандидатстване /1-30.11/, процентът на финансиране на разходите, дейностите на организациите, критериите за допустимост и липсата на конфликт на интереси. В проектонаредбата е записано още, че допустими за финансиране ще бъдат само извършените административни разходи и разходи за дейност. Предоставените средства няма да могат да бъдат използвани за възнаграждения за членове на управителните органи, закупуване на материални активи, извършване на стопанска дейност, осигуряване на транспортни разходи в чужбина или финансово подпомагане на физически и юридически лица. В срок от 1 до 30 ноември заинтересованите неправителствени организации ще могат да подават заявление за финансово подпомагане до кмета на Община Бургас и да приложат план-сметка за предвидените разходи, годишен доклад за дейността, финансов отчет и декларация за получени държавни помощи. Постъпилите предложения ще се разглеждат от 9-членна комисия. Размерът на предоставените средства ще се определя по точкова система с максимален брой 30 точки за един кандидат, а критериите за оценяване ще бъдат капацитет, изпълнимост на дейностите, съответствие със заложените цели и ефективност на разходите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 63
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 77
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 72
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ВАСИЛ АПРИЛОВ“ ЩЕ ИЗНЕСАТ ДНЕС ИСТИНСКИ СПЕКТАКЪЛ

  • 29 Апр 2024
  • 80
Новата седмица започва с нова доза усмивки, музика и талант. Учениците от ОУ „Васил Априлов“ ще превърнат понеделника в необикновен ден – те са подготвили истински спектакъл.

ЙОРДАН ДАФОВ ДИРИЖИРА ВЕЛИКДЕНСКИЯ КОНЦЕРТ НА 2 МАЙ В ОПЕРАТА

  • 29 Апр 2024
  • 74
На 2 май, четвъртък, от 19 часа в залата на Операта предстои традиционният Великденски концерт, посветен на най-светлия християнски празник.