Никулденски детски базар ще се проведе в Библиотека „Пейо Яворов“

Никулденският базар от “Деца за деца“ е с благотворителна кауза за подобряване на условията в класната стая на децата и се организира от родители и доброволци. За всички деца, които все още не са посетили новата Регионална Библиотека “Пейо Яворов“ в Бургас, това ще бъде един удобен повод, да се забавляват заедно, като посетят пространството, проявят предприемачески дух и си разменят /подарят/ или продадат играчки, книжки, пъзели, настолни игри, които вече не ползват, както и такива, които са изработени от децата. Процесът на израстване е съпътстван с освобождаване от ненужни играчки, преход от дете към тийнейджър и развиване на предприемачески навици. В събитието ще участват деца от НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Децата до 10 г. е добре по възможност да са с придружител. Организаторите желаят предметите, които ще бъдат раздавани да са запазени и чисти. Такива могат да бъдат детски книги, пъзели, колички, плюшени играчки (прани), настолни игри, плакати, играчки, спортни принадлежности и ръчно изработени изделия като герданчета, гривни, картички и сувенири. Предмети, които няма да бъдат приемани са дрехи, обувки, електронни устройства, учебници, велосипеди и тротинетки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 273
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 258
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 270
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 277
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 234
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.