Бургазлии ще се срещнат с младото европейско кино в Международния център на „Меден рудник”

Инициативата ще се реализира на 19, 20 и 21 януари в Експоцентър „Флора”, Център за съвременно изкуство и библиотека, Младежки международен център - Бургас, СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Бургас, Френски институт в България, Посолството на Швеция в България и Шведския филмов център. Фестивалът се финансира от Националния филмов център. Прожекциите са с вход свободен. „Синият тигър”, „Кралица на комедията” и „Пианото на Припят” са филмите, част от програмата на кинофестивала, които ще бъдат излъчени в залата на Младежкия международен център в комплекс „Меден рудник”. Първата прожекция на „Синият тигър” ще очаква ценители на 20-ти януари /събота/ от 11.00 часа. Филмът ще бъде последван от дискусия и работилница. Йоханка и Матиаш имат щастлив живот. Двете им деца растат в любяща среда в стара, но необикновена ботаническа градина. За амбициозни хора обаче старото е лошо и изглежда децата ще загубят дома си, а градът - магическото си светилище. Но събитията придобиват неочакван обрат, когато тайнствен син тигър се появява по улиците. Меланхоличните настроения отстъпват място на вдъхновяващи моменти. Филмът се препоръчва за деца над 7 години. „Кралицата на комедията“ ще разкаже историята на 13-годишната Саша, която отказва да плаче, въпреки че непоносима мъка тегне на плещите ѝ. Тя решава да стане стендъп комик. Нейната цел е да накара всички да се смеят отново и най-вече това да стори нейният баща. Лентата ще бъде излъчена на 20-ти януари, от 14.00 часа. Препоръчителната възраст е 14 години. На 21 януари /неделя/ финал на програмата ще даде документалният поетичен филм „Пианото на Припят” и работилница за инстантна фотография. „Пианото на Припят“ на режисьорката и пианистка Елишка Цилкова ни връща към завинаги запечатаната в историята дата 26 април 1986 година, когато се случва аварията в електроцентралата в Чернобил. Водена от бивши жители на града, Елишка Цилкова ни повежда на пътешествие в миналото и с изящество ни напомня за неочакваната сила на музиката. Филмът е дублиран на български език и е подходящ за лица над 14 години

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 658
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 608
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 610
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 892
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 863
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.