Кметът Димитър Николов представи Бюджет 2024

505 млн.лева. Това е рамката на проекта за бюджет 2024 на Община Бургас. Публичното обсъждане ще се проведе на 24-ти януари от 17:30 часа в Дома на Нефтохимика, а гражданите могат да се запознаят с основните параметри ТУК. Общата сума за делегирани от държавата дейности е 228 млн.лева, общинските приходи за 2024 година са 170 млн.лева, очакват се 71 млн.лева от европейски програми, а преходният остатък е 35 млн.лева.Капиталовата програма е мащабна, а в нея са предвидени средства за изграждането на детската болница, канализация на Българово, реконструкцията на ул.“Шейново“, ул.“Индустриална“, третият етап на ул.“Крайезерна“, кръгово кръстовище на бул.“Захари Стоянов“, изграждане на етажен паркинг в ж.к.“Зорница (за здравни нужди), укрепване на подпорна стена на Приморския парк, ремонт на ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Кл.Охридски“ в кв.Рудник, ОУ „Христо Ботев“ в село Маринка, модернизация на ДГ „Вълшебство“ и ДГ „Ален Мак“ и други.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 772
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 665
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 666
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 947
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 919
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.