Читалищата подготвят за Баба Марта и 3 март събития за малки и големи

Десетото издание на празника „Децата и мартениците“ ще започне в 11.00 часа. Малчуганите ще посрещнат Баба Марта. Предвиден е и концерт и Ателие за мартеници. Организатор на събитието е НЧ “Изгрев 1909“. Навръх Баба Марта ще бъдат наградени и победителите в Националния конкурс за детска рисунка „Баба Марта ни закичи с минзухар и кокиче..“ , организиран от НЧ “Пробуда 1880“. Церемонията ще се състои в Библиотеката от 17.00 часа. По случай Националния празник 3 март НЧ “Съгласие“ - Българово организира традиционното Българовско шествие. Предстои да бъдат обявени навръх празника и финалистите в международния конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на 146 години от Освобождението на България, организиран от НЧ “ФАР“ Бургас. Вижте всички събития за 1 и 3 март, организирани от бургаски читалища: 1 МАРТ НЧ “ИЗГРЕВ 1909“ Празник на „Децата и мартениците“, десето издание 11.00 часа в парка на к-с „Изгрев“ НЧ „ ПЕТЪР ЯНЕВ“ КРАЙМОРИЕ Детска работилничка за изработка на мартенички с естествени материали Изложба на на ръчно изработени мартеници. Конкурс за най- красива мартеничка и най- интересни Пижо и Пенда. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории. НЧ „ВЪЗРАЖДАНЕ“ РУДНИК Баба Марта от читалището ще връзва мартенички по традиция на всички в читалището, пенсионерски клуб, поща, кметство, училище. НЧ „ПРОБУДА 1880“ Нацонален конкурс за детска рисунка „Баба Марта ни закичи с минзухар и кокиче..“ - обявяване на наградените участници и изложба / 17.00ч - 01.03.2024г., в Библиотеката/ Акция по даряване на мартеници с деца от любителските колективи /10-12 ч – 01.03.2024г ж.к. „Бр. Миладинови“/ „За здраве и беркет“ – изложба от мартеници в градинката пред читалището /01-05.03.2024г./ НЧ "Васил Левски-1937 кв.Горно Езерово Посещение на Баба Марта в детската градина на кв. Горно Езерово. НЧ "Просвета 1927" КВ. Долно Езерово Украсяване на мартенско дърво и подаряване на мартеници в квартала. 3 МАРТ НЧ „ПЕТЪР ЯНЕВ“К РАЙМОРИЕ На 03.03.2024г.- Децата ще рисуват картини от красиви кътчета в България, които сами са посетили през изминалата година. НЧ “ФАР“ БУРГАС Конкурс с международно участие за рисунка и литературна творба посветен на 3-ти март -146 години от Освобождението на България от Османско робство НЧ „СЪГЛАСИЕ“ БЪЛГАРОВО Българовско шествие по повод Освобождението на България от Османско робство. НЧ „ВЪЗРАЖДАНЕ“ РУДНИК 11.00 ч. - Музикално-поетичен рецитал, посветен на 3-ти март в читалището, съвместно с ПК "Кунка Драгоева" и ученици от ОУ "Св. Кл. Охридски" НЧ „ПРОБУДА 1880“ Официално вдигане на знамена и концерт. НЧ "Просвета 1927" КВ. Долно Езерово Поднасяне на цветя на местния паметник, съвместно с ПК „Тракия“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 200
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 189
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 201
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 199
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 180
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.