УЧЕНИЦИ И ХОБИ ГОТВАЧИ ПОКАЗАХА УМЕНИЯ В КУЛИНАРЕН ДВУБОЙ

Арена на кулинарния им сблъсък стана кухнята на гимназията по туризъм. Зад идеята за това събитие стоят информационен сайт “Черноморие” и кулинарният канал „Тихото готвене с Деси“. Темата на второто издание на този уникален по рода си двубой бе постни ястия. С такива продукти бяха предизвикани и участниците в тазгодишното издание. Той изправи един срещу друг три отбора, които са съставени от хоби готвачи и ученици от гимназията. Предварително изтеглен жребий определи състава на отборите, които участваха в състезанието: №1 уеб дизайнерът Детелина Минева и Станислав Стоев от XI “в” клас, №2 – психологът Антоанета Димчева и Димитър Раев от XII “ж” клас, №3 – брокерът на недвижими имоти Яна Зафирова и Стела Манолова от XI “г” клас. В началото на състезанието и трите отбора получиха по една кошница с продукти, които са осигурени специално за кулинарния двубой от смарт ритейлъра Lidl. Във всяка кошница имаше ориз, гъби, пресен и стар лук, чесън, зелена салата, спанак, краставици, домати, репички, нахут, тахан, моркови, маслини, франзели, пресни подправки. В рамките на почти три часа отборите трябваше да приготвят по четири порции – салата, разядка и основно ястие. Уменията им в кухнята и работата в екип оценяваше професионално жури в състав – Айдън Хасан – управител на ресторанта на интерхотел „България“, Катя Рихтер и Диана Инджелиева – преподаватели в Колежа по туризъм към университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Хоби готвачите и учениците демонстрираха познания за продуктите, оригинални идеи как да превърнат в герой основния продукт – ориз „Арборио“, креативност при аранжирането на чиниите. Смелите им идеи и тяхната реализация затрудни и журито при вземането на решение. След дълго заседание все пак то реши: победител в категорията „Най-добри вкусови качества“ стана отбор №2 Антоанета Димчева – Димитър Раев, в категория „Най-добра презентация на ястие“ – отбор №1 Детелина Минева и Станислав Стоев, в категория „Най-добра прецизност при изпълнението“ – отбор №3 – Яна Зафирова и Стела Манолова. Гости на събитието бяха Веселина Таралова – началник отдел „Образование“ в Община Бургас, представители на гимназии, д-р Веселина Атанасова – директор на Колежа по туризъм.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 595
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 555
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 555
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 840
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 809
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.