Благоустрояват още две междублокови пространства в Меден рудник

Тази година основен акцент в работата на Община Бургас е санирането на старите панелки и благоустрояването на пространствата около тях. В к-с "Меден рудник" се изпълняват два големи инвестиционни проекта за реконструкция на пространството между блокове 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 451, 452. В тази зона се намират две детски заведения - ОДЗ "Морска звезда" и СОУ "Константин Петканов", като изцяло ще бъде ремонтирана прилежащата им инфраструктура. Ще бъде монтирано ново улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение. Проектите включват изграждане на детски площадки за различни възрастови групи, съобразени с изискванията за безопасност. Те ще бъдат изпълнени с декоративни огради и меки настилки, за да се в безопасност малчуганите, които играят в тях. Помислено е и за по-големите - в обособени зони ще бъдат монтирани тенис маси и маси за шах, както и фитнес  на открито. Миналата година беше завършен първият подобен обект в комплекса. Както тогава, така и сега се търси ефект с обвързването на междублоковите пространства чрез прокарване на общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея  за ролери и пешеходна зона. В района, където днес текат строителните дейности, ще бъдат изградени нови и ще се ремонтират съществуващите паркинги. Всички улични и тротоарни настилки  ще бъдат рехабилитирани. Зелените пространства също ще се реновират. След обстоен преглед на растителността  е преценено кои дървета могат да бъдат запазени. Тези, които са в лошо състояние, ще бъдат премахнати, като на тяхно място ще се внесат нови. Предвидено е изграждане на системи за събиране на дъждовна вода с вкопан резервоар. Ще бъдат монтирани нови елементи на градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, беседки. "След приключване на проектите, доскоро неугледните, прашни и кални междублокови пространства ще се превърнат в една добре уредена територия, отговаряща на потребностите на бургаските жители", каза кметът Димитър Николов, който регулярно проверява строителните дейности в "Меден рудник".   

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 159
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 149
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 233
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 205
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.

LEN: Бургас връща България на световната карта на водната топка

  • 19 Юли 2019
  • 206
С домакинството на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на световната карта в този спорт.