НАТО обяви създаването на свои Черноморски сили в България и Румъния

Октомври 10, 2017 Светът
НАТО обяви създаването на нови многонационални сили в Румъния с цел да контрира влиянието на Русия в черноморския регион след окупацията на Крим, предава „Ройтерс”. Черноморските сили на Алианса първоначално ще бъдат изградени от около 4000 румънски войници.

Външо освобождава Христо Стоичков като почетен консул в Испания

Октомври 10, 2017 България
Започва процедурата по освобождаването на Христо Стоичков като почетен (нещатен) консул на Република България в Кралство Испания със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ територията на автономна област Каталуния и автономна област Арагон.

Септември - рекордно топъл

Октомври 10, 2017 Светът
Изминалият септември е бил с рекордно топла атмосфера в историята на спътниковите наблюдения за този месец на планетата. Октомври също ще е доста топъл. Това, което прави постижението още по-впечатляващо, е фактът, че от всички останали 20 най-топли, този септември е единственият, в който не се е наблюдавал феноменът Ел Ниньо.

Десет възможни източника на стрес във всяка фирма

Октомври 10, 2017 България
На 10 октомври се отбелязва Световният ден на психичното здраве. Тази година той е посветен на психично здраве на работното място и по повода Националният център за обществено здраве и анализи изброява десетте фактора във всяка работна обстановка, които могат да бъдат източник на стрес за служителите.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!