ЕС официално намали фондовете за Турция

Ноември 30, 2017 Светът
Съветът на ЕС одобри днес предложението за намаляване със 105 милиона евро на средствата от предприсъединителните фондове за Турция. Решението е част от одобрената рамка на бюджета на ЕС за догодина, предварително утвърдена от Европейския парламент, предаде БТА.

Имениците на Никулден се съберат за златна снимка

Ноември 30, 2017 Бургас
За пети пореден път всички именици на Никулден в града ще могат да се запечатат на т. нар. златна снимка за поколенията. Кметът Димитър Николов отправя покана към всички, които носят името на светеца-покровител на Бургас да се включат в общото фото, което ще улови усмивките на празнуващите в този ден.

Изграждат малък кей с хелинг по искане на рибарите от „Ченгене скеле“

Ноември 30, 2017 Бургас
Община Бургас започна да изгражда малък кей с хелинг /спусково съоръжение/ по инициатива и искане на рибарите от "Ченгене скеле". Това ще помогне за по-лесното и безопасно приводняване на лодките, респективно тяхното изтегляне на брега и прибиране.

Училището на бъдещето в Карнобат вече подготвя свои ученици

Ноември 30, 2017 Бургас
Карнобатското училище „Христо Ботев“ буквално влезе в бъдещето с откриването на новия си център по "Технологии, Информатика, Интерактивност,Математика". Новата интерактивна образователна среда превърна учебното заведение в място, където учениците ще придобиват знания с помощта на най-съвременната образователна технология.

Полицаи конфискуваха контрабандна риба

Ноември 30, 2017 Бургас
Тон и 200 кг. риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”, превозвани с т.а. „Мерцедес Дпринтер”, с хасковска регистрация, задържаха служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Айтос.

Националната етнографска изложба „Вотиви“ гостува в Бургас

Ноември 30, 2017 Култура
В навечерието на Никулден в Етнографската музей, ул. Славянска 69 ще бъде представена националната изложба „Вотиви”. В нея са събрани най-интересните образци на оброчни фигурки от колекциите на Националния етнографски музей, Националния исторически музей, Регионалните исторически музеи в Бургас и др.

Увеличат с 3 лв. и картите за градския транспорт

Ноември 30, 2017 Бургас
Считано от 01.12.2017 г. /петък/ цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт се променя на 1.30 лв, съобщиха от общинския превозвач Бургасбус. Цените на месечните абонаменти за всички правоимащи се завишават с 3.00 лв.

НАП търси 177 фискални агенти

Ноември 30, 2017 България
Националната агенция за приходите търси 177 служители за звеното „Фискален контрол“. Агенцията е обявила конкурс за длъжността „инспектор по приходите”. Те ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове, както и във вътрешността на страната.

Символичен протест на учените от БАН

Ноември 30, 2017 България
Учени ще протестират символично срещу предвиденото финансиране на БАН за следващата година. Като първа стъпка днес в 9 часа на всички сгради на академията ще бъдат спуснати черни знамена, съобщава БНТ.

Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН

Ноември 30, 2017 Бургас
Във връзка с отбелязване на 1 декември - Световен ден за борба със СПИН, Община Бургас традиционно организира кампания, съвместно с партньорски организиции. Тя се подкрепя и от Местният обществен комитет по СПИН.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!