Защо сърцето на Шопен стои в буркан повече от 150 години?

Декември 2, 2017 Любопитни
Трудно е да се каже от какво са починали повечето исторически личности. В случая на Шопен например е отнело повече от 150 години, за да се разбере причината за смъртта му.

Плоскостъпието при децата - как да го познаем и реодолеем

Декември 2, 2017 Здраве
Много родители се притесняват, че децата им имат плоски стъпала (дюстабан), защото крачетата на мъниците са с дебели мастни възглавнички и често при прохождането стъпалото изглежда без свод. Според специалистите такава диагноза може да бъде поставена след третата година, когато се е оформило стъпалото и малкото ходи стабилно. Първите признаци на подобни проблеми могат да бъдат овладени успешно в тази възраст, затова ако нещо в походката на детето те тревожи, най-добре се консултирай с ортопед. Още повече, ако то самото се оплаква от болки в стъпалцата, глезените или коленете.

Ще има ли геноцид над болните в България

Декември 2, 2017 Здраве
През 2018 г. пари за най-новите, току що разрешени за употреба терапии и лекарства за пациентите у нас няма да има. Решението беше спорно, беше атакувано от експерти, от пациентски организации, беше наречено геноцид от опозицията, беше обект на закани, че ще бъде изпратено в Конституционния съд, защото нарушава основно право - на достъп до качествено лечение. Все пак то стана факт с новия бюджет.

Слободан Праляк е погълнал цианкалий

Декември 2, 2017 Светът
Осъденият за военни престъпления Слободан Праляк е погълнал цианкалий, заяви холандската прокуратура. Данните от предварителна аутопсия показват, че осъденият за военни престъпления от трибунала в Хага генерал от силите на босненските хървати Слободан Праляк е починал от отравяне с цианкалий, заяви холандската прокуратура, цитирана от Ройтерс и БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!