Пръскат аерозоли в атмосферата срещу глобалното затопляне

Ноември 23, 2018 Любопитни
Разпръскването на затъмняващи Слънцето химикали на голяма височина над Земята, за да се забави глобалното затопляне. Освен това то ще е "впечатляващо евтино", като ще струва около 2,25 милиарда долара годишно за 15-годишен период.

Благотворителна кампания в помощ на деца със спинална мускулна атрофия

Ноември 23, 2018 Бургас
На Никулден, в дните от 6 до 9 декември, включително, със съдействието на Община Бургас ще се проведе благотворителен базар на ръчно изработени изделия, организиран от родителите на деца със спинална мускулна атрофия.

Януарски студ идва от вторник

Ноември 23, 2018 България
Предстоящите почивни дни предлагат добри за сезона условия за планински преходи, но това ще се промени през следващата седмица. Днес след обяд температурите ще достигнат 5-10 градуса в повечето райони на страната, в югозападните райони - до около 12, 13.

„Елха на доброто“ събира подаръци за деца в нужда

Ноември 23, 2018 Бургас
За трета поредна година кампанията „Елха на доброто“ ще събира подаръци за деца в нужда. Коледното дръвче е разположено традиционно във фоайето на Областна администрация Бургас.

Бургас избира ученик на годината

Ноември 23, 2018 Бургас
Община Бургас стартира за втори път кампанията "Ученик на годината". Тя е част от програмата "Бургаски деца" на администрацията и има за цел да насърчава и подкрепя изявени младежи с постижения в областта на образованието, науката и изкуствата.

Рекордно количество сняг падна в Тибет

Ноември 23, 2018 Любопитни
Според местния метеорологичен център, исторически максимум за количеството на валежите е отбелязан в двадесет и седем окръга на провинция Цинхай. В столицата на района количеството е достигнало 25,8 милиметра.

60-и сме в света по военна сила, преди Австрия и Белгия

Ноември 23, 2018 България
В класацията Световната военна сила за 2018 година България е на 60-то място като дори е подобрила представянето си. Класацията използва над 55 отделни фактора, за да определи индекса на 136 държави.

Колите без винетки няма да може да напускат страната

Ноември 23, 2018 България
Автомобилите, които са засечени без винетки, няма да може да напускат страната или да минават на годишен технически преглед. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, предложени от депутати от ГЕРБ, които ще бъдат гласувани днес.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!