Ясен е победителят в конкурса за лого на новото компютърно училище

Март 12, 2018 Бургас
След преглед на електронното гласуване и извършен анализ на вота, Община Бургас обяви резултатите от конкурса. На първо място е проектът на Димитър Лазаров, а на второ и трето място се класират предложенията на Абуди Жабас и Диляна Иванова.

Не само Русия: как ЦРУ влияе върху изборите в чужбина през последните 70 години

Март 12, 2018 Светът
Ако някой се пита, защо на САЩ им е хрумнало, че руските тролове в Интернет са се опитали да повлияят върху хода на президентските избори през 2016, отговорът ми е, че хората обикновено съдят за другите по себе си.

Оригинални златни монети на византийски императори в „Аква Калиде“

Март 12, 2018 Бургас
Някои от най-ценните находки, открити при археологическите проучвания в комплекса "Акве Калиде", ще напуснат зала "Трезор" на Регионален исторически музей - Бургас и ще се завърнат отново там.

Путин: Крим няма да бъде върнат на Украйна при никакви обстоятелства

Март 12, 2018 Светът
Руският президент Владимир Путин заяви, че връщането на Крим в границите на Украйна не е възможно при никакви обстоятелства, съобщава TAСС, цитирана от Фокус.

ЕП призовава да се ратифицира Истанбулската конвенция

Март 12, 2018 България
Европейският парламент (ЕП) ще призове днес държавите-членки на Евросъюза, които не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят. 17 държави от ЕС досега са приели документа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съобщава БНТ.

Акция на КАТ за поставени колани и столчета в колите

Март 12, 2018 България
От днес до 18 март е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства.

”Хъбъл” засне сливане на галактики

Март 12, 2018 Любопитни
Учени от Европейската космическа агенция са успели да заснемат с космическия телескоп "Хъбъл" сливането на две галактики. По думите на учените сливането е още в начален стадий, но вече е започнало, предава Space.com.

Цацаров атакува пред КС частната охрана в градове и села

Март 12, 2018 България
Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Конституционния съд за обявяване за противоконституционни разпоредби от Закона за частната охранителна дейност. Мотивът е, че противоречат на принципите на правовата държава и на Конституцията на България, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Отбелязваме 145 години от рождението на Георги Шагунов

Март 12, 2018 Бургас
В Бургас ще бъде отбелязана 145-та годишнина от рождението на Георги Шагунов и 70 години от неговата кончина. Церемонията ще се проведе на 15 март, четвъртък, в 12:00 часа пред къщата на ул. "Филип Кутев" 2А, където композиторът е прекарал 50 години от живота си.

Всяка сряда на „сгляда“ в Етнографския музей

Март 12, 2018 Бургас
Днес местата и възможностите за запознанства са безброй, но в миналото връзките между младите неженени момчета и момичета са започвали с така наречената „сгляда”. Тя давала възможност за избор, „оглеждане“ на мома за невеста, както и среща на двама души, обикновено, нагласена.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!