Джаз в музея на 7 юни с Живко Петров и трио JP3

Юни 4, 2018 Бургас
На 7 юни, четвъртък, от 19:00 часа, любителите на джаза в Бургас ще имат възможността да се насладят на музиката на трио JP3 – Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов – Еко (бас) и Димитър Семов (ударни).

Цветът на математическата наука се събира за втори път в Бургас

Юни 4, 2018 Бургас
Близо 1200 млади топ математици от 30 държави в цял свят ще гостуват от 1-ви до 6-ти юли в Бургас. Поводът е участието им в Международното математическо състезание - 2018. Престижният форум ще се проведе за втори път в морския град.

Илиева нива събра тракийци от цялата страна

Юни 4, 2018 Бургас
За поредна година членовете на тракийско дружество „Екзарх Антим I” и на народно читалище „Тракия – 2015” отдадоха почит на загиналите жени и деца в района на Ивайловград. Там се проведе традиционният Национален младежки тракийски събор.

Окръжният прокурор на Бургас: Убийството на Коста Николов е от ревност, има самопризнания

Юни 4, 2018 Бургас
Установено е, че повод за убийството на 54-годишния Коста Николов в Слънчев бряг е необузданата ревност, изпитвана от обвиняемия за престъплението. Това каза пред камерата на бТВ окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Какво се случва с душата след смъртта според най-масовите религии

Юни 4, 2018 Любопитни
Петте най-масови религии на планетата отговарят на въпроса какво се случва с душата след смъртта. Още от Античността хората са се питали дали има живот, след като напуснат земното си тяло.

10 малко известни факта за живота на Стивън Хокинг

Юни 4, 2018 Любопитни
Едно от основните правила на Вселената е, че нищо не е перфектно. Перфектното просто не съществува. Без неперфектното нито вие, нито аз щяхме да съществуваме. Думи на Стивън Хокинг – един от брилянтните умове на нашето време.

Учените определиха три варианта за развитието на човечеството, два от тях звучат ужасяващо

Юни 4, 2018 Светът
Група астрофизици определи три възможни начина за развитие на цивилизацията. Това се съобщава от списание The Atlantic. Учените взеха за основа цивилизацията, използваща планетарни ресурси за еволюцията и разширяването на местообитанието.

Ошо: Търси истинската любов!

Юни 4, 2018 Любопитни
На 19 януари, през 1990 г., индийският духовен учител Ошо (Раджни́ш Ча́ндра Мо́хан Джаин) напуска този свят. Мъдрите му думи продължават да са източник на вдъхновение за милиони хора по света. Включително и аз нас.

Медали за България от Европейската олимпиада по физика

Юни 4, 2018 България
Нов страхотен успех за българските ученици в международна надпревара. Нашите гимназисти спечелиха един златен, два сребърни и два бронзови медала от Европейската олимпиада по физика.

Вторият мозък е в корема

Юни 4, 2018 Здраве
За първи път учени успяха да наблюдават специфичния модел на активиране на невроните, което се случва по време на перисталтиката на червата, и, вярвате или не, тази активност не се случва в мозъка, или поне не в този, който се намира на обичайното си място в главата.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!