25-годишна бургазлийка покорява Холивуд, приета е в USC School of Cinematic Arts

Юни 6, 2018 Култура
Да помогнем на талантливата Анна да учи в най-престижния филмов университет в света! Ще бъда и първата българка в Peter Stark, споделя Анна Дамаскова, но добавя, че за да сбъдне мечтите си, се нуждае от 35 000 долара за първата година от магистратурата

ОЛАФ съобщава за измама в българските митници

Юни 6, 2018 България
Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ съобщи днес за установена измама в дейността на българските митници, предаде БТА. Проверени са два митнически пункта, на които са били въведени подправени данни за преминали товари.

8166 двойки по БЕЛ, 12 869 - по математика от седмокласниците

Юни 6, 2018 България
По първия модул през тази година на националното външно оценяване по български език и литература /БЕЛ/ в седми клас слабите оценки са 8166, а през 2017 г. "двойките" са били 7761.

Откриха департамент за квалификация и професионално развитие на учители

Юни 6, 2018 Бургас
Информационен семинар за представяне дейностите на новооткрития Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, се проведе в казиното.

Откриват дни на руската култура в Бургас

Юни 6, 2018 Култура
От днес във фоайето на Културен дом на нефтохимика може да се види изложба, посветена на 80 години от рождението на Владимир Висоцки – един от най-известните бардове на Руската федерация.

От утре електронната система за таксуване обхваща кварталите Рудник и Черно море

Юни 6, 2018 Бургас
В продължение на политиката на Дружеството за цялостно интегриране на електронната система за таксуване в градския транспорт, от 07.06.2018 г. /четвъртък/ във всички превозни средства обслужващи линия № 6, валидаторите ще бъдат пуснати в експлоатация.

Откриват сезона на „симБиотично“ с концерт

Юни 6, 2018 Бургас
Новата за Бургас туристическа атракция „симБиотично“ – пространство на Атанасовско езеро, открива летния сезон с безплатен концерт на Таралежков на 15 юни (петък) от 19,30 ч.

Вълчо Чолаков награди участници в Европейска олимпиада по статистика

Юни 6, 2018 Бургас
Областният управител Вълчо Чолаков и зам.областният управител Севдалина Турманова се срещнаха с учениците от Търговската  гимназия, които представиха Бургас на първата Европейска олимпиада по статистика. Младежите представиха достойно града ни.

5 месеца предсрочно завършва разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас и обхода на Ахелой

Юни 6, 2018 Бургас
Пет месеца предсрочно ще завърши разширението на път I-9 Слънчев бряг – Бургас в участъка Поморие – Равда, както и обходния път на Ахелой. Целта е движението и по двете отсечки да бъде пуснато преди началото на активния туристически сезон.

Общината дари документи за музикалната история на града на Държавния архив

Юни 6, 2018 Бургас
Считаните за загубени ценни документи на Музикално дружество "Родни звуци", обхващащи периода от 1910 г. до 1947 г., постъпиха в Бургаския държавен архив със съдействието на Общината.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!