Ефектът на Дънинг-Крюгер или как глупавите са твърде глупави, за да разберат, че са глупави

Юни 7, 2018 Любопитни
През 1999 г. двама изследователи от Университета Корнел, Дейвид Дънинг и Джъстин Крюгер публикуват книга, в която описват едно когнитивно изкривяване, известно по-късно като ефект на Дънинг-Крюгер.

Ошо: Тъгата дава дълбочина, щастието – височина

Юни 7, 2018 Любопитни
Раджни́ш Ча́ндра Мо́хан Джаин, по-известен с името си Ошо (със значение господар), е духовен учител и философ, живял в Индия и САЩ. Умира на 19 януари, през 1990 година в Пуна, Индия.

Руски астрономи: Иде мощна магнитна буря

Юни 7, 2018 Здраве
Много силна магнитна буря ще има на Земята на 28 юни, а земната магнитосфера ще бъде силно неустойчива и на 27 и 29 юни, предава руското издание "Взгляд". Изданието цитира съобщение на лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето към Руската академия на науките.

"Пластмасовата лудост" достига и най-отдалечените места

Юни 7, 2018 Светът
Отпадъци и токсични химикали, открити на Антарктида, показват, че разрастващият се проблем със замърсяването с пластмаса засяга дори най-отдалечените части на планетата, съобщават Ройтерс и ДПА, позовавайки се на организацията "Грийнпийс".

Правителството подновява проекта за АЕЦ „Белене“

Юни 7, 2018 България
Парламентът взе решение да рестартира проекта за изграждането на АЕЦ "Белене". Има два варианта на решение, а депутатите се спряха на това, предложено от ГЕРБ.

Започва подготвителен курс за кандидатстване във филиала на НХА в Бургас

Юни 7, 2018 Бургас
Подготвителен курс ще дава възможност на кандидат-студентите, желаещи да учат във филиала на Националната художествена академия в Бургас, да повишат своите знания.

Бургас и Ярославъл се побратимиха

Юни 7, 2018 Бургас
Бургас се побратими с руския град Ярославъл. Кметът Димитър Николов и кметът Владимир Слепцов подписаха споразумение за побратимяване на официална церемония в Община Бургас.

Бургаският електромобил се класира за състезанието с коли на бъдещето Shell Eco-marathon

Юни 7, 2018 Бургас
Футуристичният "Batkomobil" на бургаския отбор "Mehano" от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника премина успешно предварителния кръг Shell Eco-marathon Challenger Event във Франция и ще се включи в голямата надпревара Shell Eco-marathon Европа през 2019 година в Лондон.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!