« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Романът "Връзки" на италианския писател Доменико Старноне

Издателство „Авиана“ представя романа „Връзки“ на Доменико Старноне, публикуван в повече от 30 страни и носител на наградата „The Bridge“ за най-добър роман на 2015 г. „Връзки“ е емоционално силен и провокативен роман за отношенията, семейството, любовта и неразрешимите последствия от нечии действия. Това е историята на един брак. Съпруг, съпруга, две деца... Обикновено семейство. Подобно на много бракове, и този е бил подложен на напрежение, изхабяване, на тежестта на рутината. И все пак той е оцелял или така изглеждат нещата. Както често се случва, зад благополучната фасада се крие взаимно неразбиране, което постепенно прераства в раздразнение и огорчение. Разривът в брака на Ванда и Алдо е от години. Ако човек се вгледа достатъчно внимателно, разкъсванията и линиите на разлома са очевидни. Бракът им е напукана ваза, която може да се счупи при най-малкото докосване. Или може би вече се е разпаднал, но никой не е готов да признае този факт. Възможно ли е разбитият живот да се залепи отново като счупена ваза? И най-важното – заслужава ли си? Прекарваме живота си в разбиване на вази и залепване на парчета, за да се заблудим, че сме чисто нови. „Ако си го забравил, уважаеми господине, да ти напомня: аз съм твоята съпруга.” Така започва писмото, което Ванда пише на съпруга си, напуснал дома, оставяйки я във вихъра на буря от безсилна ярост и въпроси, на които не може да отговори. Те са се оженили млади в началото на 60-те години, от желание за независимост, но светът около тях се е променил. Той е влюбен в непозната в Рим, а тя е с децата си в Неапол. Романът се състои от три части, във всяка от които авторът последователно предоставя правото на глас на всички участници в семейната драма – съпруга, съпруг и деца – позволявайки на читателя да изслуша съответната болезнена версия на събитията и да направи собствено заключение защо животът на тези хора се е превърнал в лична катастрофа. Името на романа е умишлено двусмислено. То предполага специален възел, с който бащата учи сина си да връзва обувки, и сложните отношения в едно семейство. Нищо не е по-радикално от изоставянето, но и нищо не е по-упорито от онези невидими връзки, които обвързват хората един с друг. Авторът ни предлага вълнуваща история за бягство, за връщане, за всички провали, които ни се струват непреодолими и които ни съпътстват цял живот. Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com. Доменико Старноне (роден през 1943 г. в Неапол) е италиански писател, сценарист и журналист, един от най-известните романисти. Работил е като гимназиален учител и редактор за няколко вестника и сатирични списания. Публикувал е романи и разкази, по чиито мотиви са екранизирани редица филми. През 2001 г. е спечелил наградите „Стрега“, „Неапол“ и „Кампиело“ с романа си „Улица Джемито“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЕКП: Необходима е директива за премахване на стреса на работното място

  • 15 Май 2024
  • 15
Директива, насочена към премахване на стреса на работното място, трябва да бъде приоритет за следващата Европейска комисия, ако тя има сериозни намерения да подобри психичното здраве в Европа.

България участва на изложението за конгресен туризъм IMEX във Франкфурт

  • 15 Май 2024
  • 17
От 14 до 16 май във Франкфурт се събират представители на 2800 компании от 60 държави и около 3500 специалисти от сферата на конферентния и събитийния туризъм в най-голямото изложение в сферата на конгресния и бизнес туризъм в Европа IMEX.

ОТЛИЧИХА УЧЕНИЦИ В КОНКУРСА ЗА СТИХОТВОРЕНИЕ „МОЯТ ГРАД БУРГАС“

  • 15 Май 2024
  • 53
На 14.05.2024 г. в Културен център „Морско казино“ се проведе официалната церемония по награждаването в Конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“, който се провежда за трета поредна година.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ХАРИЗМАТИЧНИЯ ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ В ПОСТАНОВКАТА "ОПАШКАТА" ПО РОМАНА НА ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ НА 26 МАЙ В ОПЕРАТА

  • 15 Май 2024
  • 64
Не пропускайте постановката „Опашката“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев и режисурата на Явор Гърдев на 26 май, в Операта. Главната роля е поверена на изключително талатливия и харизматичен актьор Владимир Карамазов. За нея той спечели „Икар“, а постановката бе отличена с „Аскеер“ за най-добър спектакъл.

АКО СТРАДАТЕ ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ПРОБЛЕМИ, ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МАЙ – МЕСЕЦ ЗА МЕРЕНЕ“

  • 15 Май 2024
  • 68
Бургас става част от кампанията Май – месец за мерене“, която се организира по повод Световния ден за борба хипертонията. На 17 май, на ул. „Александровска“ пред сградата на Община Бургас, ще бъде разположен медицински пункт, където всеки ще има възможност да измери кръвното си налягане.