Бионсе пренаписа историята на наградите „Грами“

Бионсе стана първата жена изпълнител в музикалната индустрия с най-много награди „Грами“ – 28. В церемонията на живо от „Стейпълс сентър“ в Лос Анджелис гранд дамата на аренби музиката спечели 3 „грамофончета“ – за арнеби изпълнение, музикален видеоклип и рап песен – последното, поделено с Меган Тий Сталиън. Тейлър Суифт и Били Айлиш отнесоха топ призовете на наградите „Грами“ в Лос Анджелис, но Бионсе стана големият победител, превръщайки се в жената, спечелила най-много „грамофончета“ в историята на наградите. С 3-те статуетки на Бионсе, една от тях споделена с победителката в категорията „Най-добър нов изпълнител“ Меган Тий Сталиън, наградите ѝ Грами набъбнаха до 28, като по този начин тя изпревари досегашната рекордьорка Алисън Краус. Другите две бяха за най-добро R&B изпълнение за Black Parade и музикален видеоклип за Brown Skin Girl. „Фолклор“ на Тейлър Суифт, записан по време на локдауна, спечели приз за „Албум на годината“, превръщайки авторката си в първата жена, спечелила тази награда три пъти. 26-годишната Меган Тий Сталиън си тръгна с 2 „грамофончета“ – за най-добър нов изпълнител и за рап песен – за Savage, в която участие има и Бионсе. Били Айлиш взе „Грами“ за „Запис на годината“ за баладата Everything I Wanted, а освен това и за песен, написана за визуални медии – No Time to Die – за едноименния филм за Джеймс Бонд. В социално дистанцираната церемония, авторите на парчето I Can’t Breathe – H.E.R., Дърнст Емили Ту и Тиара Томас – взеха награда за „Песен на годината“, като сингълът е вдъхновен от протестите, последвали убийството на Джордж Флойд в Минеаполис. Церемонията за „Грами“ целеше да остави в миналото опустошителните ефекти от пандемията върху музикалната индустрия, включително отмяната на фестивали, турнета и концерти. Шоуто включваше микс от изпълнения на живо и записани предварително.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 4
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 9
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

  • 29 Апр 2024
  • 11
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена.

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 867
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.