Австралийски милиардер възражда мечтата си да отплава на Титаник II

Само около 700 оцеляха, създавайки история като най-катастрофалното пътуване в света – и електрическата крушка на една идея за милиардер с интерес към круизите и парите за изгаряне. Палмър за първи път стартира планове за Титаник II през 2012 г. и отново през 2018 г. Шест години по-късно той го направи отново, подновявайки проекта в сряда по време на пресконференция в Операта в Сидни на фона на известното пристанище на града. Още веднъж въпросът е защо? „Много по-забавно е да снимам Титаник, отколкото да си седя вкъщи и да си броя парите“, каза Палмър пред местните медии с откровената честност на човек, който печели почти половин милиард долара от възнаграждения за копаене всяка година. За Палмър въпросът не е как да печелите пари, а къде да ги харчите. Когато за първи път изложи мечтата си да построи по-плаваща версия на Титаник преди повече от десетилетие, популярното мнение беше, че той е достатъчно богат и ексцентричен, за да го направи. Но насрещните ветрове на пандемията удариха и проектът за милиони долари беше спрян, тъй като пристанищата бяха затворени и пътниците преоцениха апетита си за риск да бъдат поставени под карантина в морето. Палмър, председател на компанията Blue Star Line зад проекта "Титаник", също имаше други въпроси в дневния си ред. През последните години той заведе множество съдебни дела срещу държавни и федерални правителства. Той се изправи срещу правителството на щата Западна Австралия за решението му да затвори границите си по време на пандемията. Друга загуба на Върховния съд дойде, когато той поиска милиарди долари обезщетение от същото щатско правителство заради решението му да блокира достъпа му до обезщетение за проект за желязна руда. След като пандемията отмина и круизните кораби отново са в морето, Палмър каза, че моментът е подходящ да съживи мечтата си за Титаник. източник:CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 67
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 69
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 96
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 100
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 92
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.