SpaceX изстрелва ракета Starship при трети тестов полет

Космическият кораб Starship достигна орбитални скорости. Както космическият кораб Starship, така и ракетният ускорител Super Heavy успяха да полетят много по-далеч, отколкото по време на два предишни теста през 2023 г. SpaceX завърши демонстрация на прехвърляне на гориво и бяха тествани вратите на полезния товар на Starship. Твърде рано е да се каже дали са напълно успешни, тъй като инженерите казаха, че трябва да прегледат някои данни. SpaceX не запали отново двигателите на Starship, както се очакваше, но уебкастът предложи зашеметяващи гледки на космическия кораб, който се гмурка обратно в атмосферата. Не е ясно дали Super Heavy бустерът е кацнал цял. Космическият кораб Starship беше унищожен и SpaceX загуби комуникация по-рано от очакваното. Основателят и главен изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск реагира на последното изстрелване на Starship, като каза, че най-мощната ракета в света "ще направи живота многопланетен". Той направи краткия коментар с придружаваща снимка на ракетата в публикация в X, платформата, известна преди като Twitter, която той притежава. Ключов контекст: SpaceX смята системата Starship за решаваща за основната си мисия: да превози хора до Марс за първи път. НАСА избра Starship като превозно средство за кацане, което ще превози своите астронавти до лунната повърхност в мисията Artemis III, която е планирана да излети най-скоро през септември 2026 г. Мъск също публикува видео в X четвъртък, учудвайки се на плазмата, създадена от екстремната топлина и налягане, които Starship издържа, докато се връща обратно в атмосферата. източник:CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 40
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 37
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 95
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 96
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.