SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната

Компанията SpaceX планира да изпрати двама човека в орбита около Луната през 2018 г. Компанията каза, че двама души, които се познават, са се свързали с нея и са поискали да им бъде организиран едноседмичен полет до Луната. SpaceX не разкри техните имена, нито каква е цената на пътуването, но заяви, че те са платили "значителна сума пари". Двамата кандидати за космически туризъм трябва да бъдат подложени на медицински прегледи и проверки за физическата им годност. Предвижда се те да пътуват до Луната, но без да кацат на нея, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Космическите туристи ще се превърнат в едни от много малкото хора, виждали обратната страна на Луната на живо. Подобен полет не е осъществяван от над 40 години. Последният път, когато бяха изпратени хора до Луната, беше през 1972 г. като част от американската космическа програма "Аполо". Междувременно от НАСА планират да изпратят хора около Луната в близките 5 години, като е много вероятно полета да бъде осъществен още на първия полет на новата ракета SLS, заедно с космическия кораб Orion. Най-ранната възможност за този полет е да се реализира през 2019 година, като отново не се предвижда опцията за кацане. Русия също планира да се включи в тази нова туристическо-космическа надпревара, като от "РКК Энергия" планират да предложат обиколка около Луната през 2021 - 2022 година, която ще се извършва от модернизиран "Союз". http://it.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 168
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 140
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 150
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 150
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 138
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.