« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната

Компанията SpaceX планира да изпрати двама човека в орбита около Луната през 2018 г. Компанията каза, че двама души, които се познават, са се свързали с нея и са поискали да им бъде организиран едноседмичен полет до Луната. SpaceX не разкри техните имена, нито каква е цената на пътуването, но заяви, че те са платили "значителна сума пари". Двамата кандидати за космически туризъм трябва да бъдат подложени на медицински прегледи и проверки за физическата им годност. Предвижда се те да пътуват до Луната, но без да кацат на нея, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Космическите туристи ще се превърнат в едни от много малкото хора, виждали обратната страна на Луната на живо. Подобен полет не е осъществяван от над 40 години. Последният път, когато бяха изпратени хора до Луната, беше през 1972 г. като част от американската космическа програма "Аполо". Междувременно от НАСА планират да изпратят хора около Луната в близките 5 години, като е много вероятно полета да бъде осъществен още на първия полет на новата ракета SLS, заедно с космическия кораб Orion. Най-ранната възможност за този полет е да се реализира през 2019 година, като отново не се предвижда опцията за кацане. Русия също планира да се включи в тази нова туристическо-космическа надпревара, като от "РКК Энергия" планират да предложат обиколка около Луната през 2021 - 2022 година, която ще се извършва от модернизиран "Союз". http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 75
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 103
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 104
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 104
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 98
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.