SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната

Компанията SpaceX планира да изпрати двама човека в орбита около Луната през 2018 г. Компанията каза, че двама души, които се познават, са се свързали с нея и са поискали да им бъде организиран едноседмичен полет до Луната. SpaceX не разкри техните имена, нито каква е цената на пътуването, но заяви, че те са платили "значителна сума пари". Двамата кандидати за космически туризъм трябва да бъдат подложени на медицински прегледи и проверки за физическата им годност. Предвижда се те да пътуват до Луната, но без да кацат на нея, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Космическите туристи ще се превърнат в едни от много малкото хора, виждали обратната страна на Луната на живо. Подобен полет не е осъществяван от над 40 години. Последният път, когато бяха изпратени хора до Луната, беше през 1972 г. като част от американската космическа програма "Аполо". Междувременно от НАСА планират да изпратят хора около Луната в близките 5 години, като е много вероятно полета да бъде осъществен още на първия полет на новата ракета SLS, заедно с космическия кораб Orion. Най-ранната възможност за този полет е да се реализира през 2019 година, като отново не се предвижда опцията за кацане. Русия също планира да се включи в тази нова туристическо-космическа надпревара, като от "РКК Энергия" планират да предложат обиколка около Луната през 2021 - 2022 година, която ще се извършва от модернизиран "Союз". http://it.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нови цветни пейки за посетителите в парк „Минерални бани"

  • 25 Апр 2019
  • 17
Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда от бургазлии - парк "Минерални бани".

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 38
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 21
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 47
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

Без синя зона в празничните дни до 6 май, активират зелената на 2 май

  • 25 Апр 2019
  • 66
Община Бургас уведомява своите жители и гости, че паркирането в синя зона ще е безплатно в дните от 26 до 29 април, както и през празничните 1 и 6 май.