Европейска акция разби престъпната чат платформа Encrochat

Европейските агенции успешно са хакнали смятаната за непробиваема чат платформа EncroChat, съобщава онлайн изданието Telecoms.com. Encrochat е популярна сред престъпници и акцията е довела до стотици арести EncroChat предлагаше криптирана платформа за комункация и силно модифицирани мобилни телефони. Компанията премахваше GPS модула и камерата, като устройството може да се използва само за гласови разговори през интернет и чат. Към него има и допълнителни функции за сигурност. Например въвеждането на код, който изтрива всичко в устройството веднага. Телефоните на EncroChat използват две операционни системи, допълва Engadget. Едната е обикновена и се използва за прикритие. Втората е за тайната комуникация. Услугите на EncroChat са с абонамент, който струва по няколко хиляди долара на година. Дълго време се смяташе, че платформата е непробиваема.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОТКРИЙТЕ ДУХОВНАТА КРАСОТА НА АТОН В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПЕЙО К. ЯВОРОВ"

  • 29 Апр 2024
  • 8
Фотоизложбата е отворена за посетители до средата на месец май.

КАЗАНЛЪШКАТА ГАРА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЦЕНА НА КОНЦЕРТ

  • 29 Апр 2024
  • 85
Традиционно на железопътните гари виждаме вечно бързащи, вечно чакащи хора, потънали във вихрушката на ежедневието.

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 78
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 82
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.